3 نکته مهم در تشکیل تیم فروش
1.زیاد استخدام نکنید!
خیلی از شرکت ها جهت تشکیل تیم فروش و بازاریابی و تعداد نفرات و چیدمان تردیدها و ابهام های زیادی دارند و خیلی از شرکت ها، یا تعداد نفرات خیلی کمی را استخدام می کنند و یا تعداد نفرات زیاد.
بصورت کلی اگر شما یک شرکت دانش بنیان و نوپا هستید، در ابتدا نیازی نیست که تعداد نفرات زیادی را به استخدام تیم بازاریابی و فروش خود دربیاورید.
برای شروع شما می توانید با 1 نفر شروع کنید. این 1 نفر تمام کارها و فعالیت های بازاریابی و فروش را از صفر تا صد انجام دهد و زمانی که حجم کاری و تعداد مشتریان و بازار هدف گسترده تر شد، بصورت پلکانی و کم کم به تعداد نیروها افزوده شود.
2.قبل از استخدام فرآیندهای کسب وکار و چک لیست ها و اقدامات عملی آماده باشد
یکی از مهمترین اقدامات یک مدیر، باید آماده کردن زیرساخت های لازم جهت افزایش بهره وری و هم افزایی کل اعضا تیم بازاریابی و فروش باشد.
از این رو یکی از مهمترین اقدامات، آماده سازی چک لیست ها، دستورالعمل ها و فرآیندهای هر قسمت و هر اقدامی که در رابطه با محصول و مشتری است، می باشد.
از این رو یک مدیر قبل از استخدام باید تمام فرآیندها را از صفر تا صد در راستای نقشه سفر خرید مشتری از کانال های مختلف طراحی و تدوین کند تا اعضا وقتی وارد تیم فروش می شوند، دقیقا بدانند که باید چه کاری را به چه صورتی انجام دهند تا بهره وری و بازدهی تیم فروش افزایش یابد.
این چک لیست ها و دستورالعمل ها می تواند شامل چک لیست سوالات احتمالی مشتریان، اعتراضات احتمالی، امتیازات احتمالی و لیست موارد فنی و هر موضوعی در رابطه با مشتریان جهت افزایش فروش و سودآوری شرکت و برند باشد.
3.مدیریت نقش نیروها در تیم فروش:
یکی از مهمترین پارامترهای موفقیت یک تیم فروش، انجام دادن درست کارها توسط اعضا در زمان درست می باشد.
از این رو اعضا باید در ابتدای ورود به یک تیم فروش یکسری آموزش های اولیه را ببینند تا با سایر افراد از نظر علمی و تجربی هماهنگ و منسجم شوند.
این آموزش ها می تواند پایه گذار پایگاه دانش شما باشد تا تیم فروش شما با تغییر افراد دچار کاهش بازدهی و بهره وری نشود.
مورد بعدی مکتوب کردن وظایف هر کدام از اعضا است. بدین معنی که هر فرد دقیقا بداند چه کاری را با چه اولویت و در چه زمانی و به چه صورتی باید انجام دهد.
همچنین یک سیستم گزارش دهی مکتوب باید داخل تیم فروش وجود داشته باشد تا نیروها بتوانند گزارش مکتوب خود را به مدیر و رهبر تیم فروش ارائه کنند.
این سیستم گزارش دهی می تواند استفاده از داشبوردهای مدیریتی یا استفاده از نرم افزار اکسل یا هر نرم افزاری جهت
پس بصورت کلی جهت ساخت تیم فروش باید به 3 پارامتر مهم که شامل زیاد استخدام نکردن، آماده سازی چک لیست ها و دستورالعمل ها در قالب فرآیندها و مدیریت نقش نیروها در تیم فروش هست، توجه داشت.
دیدگاهتان را بنویسید